Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Στο πλαίσιο της πλήρους υλοποίησης της απόφασης για την απομάκρυνση – αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν σήμερα το πρωί στην αποξήλωση παράνομων  πινακίδων στη Λεωφόρο Συγγρού (μπροστά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη, του Περιφερειάρχη  Αττικής Ηλία Λιακόπουλου και της υπεύθυνης της ιστοσελίδας illegalsigns.gr Ελίνας Δάλλα.
Κατά μήκος και των δύο λωρίδων της Λ. Συγγρού, θα αποξηλωθούν περί τις 170 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αφαίρεσης των πινακίδων και από τηn Λ. Συγγρού, ο αριθμός των παράνομων πινακίδων που θα έχει αποξηλωθεί από τις 26 Απριλίου 2010 -όπου ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης με εκκίνηση από την Λεωφόρο Κηφησίας-,  θα κυμαίνεται στις 500 συνολικά.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων επί της Λ. Συγγρού, τα συνεργεία θα ξεκινήσουν την αποξήλωση πινακίδων στη Λ. Μαραθώνος και σε όλη την Μαραθώνια διαδρομή.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης σε δήλωση του επεσήμανε πως η όλη κατάσταση με τις παράνομες πινακίδες στους δρόμους, είναι μια «τριτοκοσμική εικόνα» που εκτός από το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας δημιουργεί και θέμα αισθητικής στους δρόμους της πόλης. Προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει επιβολή προστίμων ακόμα και με αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που οι εταιρείες επιχειρήσουν να επανατοποθετήσουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από τα σημεία που έχουν αποξηλωθεί.